Ruim een jaar na de verhuizing vanuit een Vinex wijk in Brabant naar een oude woning met 2400 m2 grond op het platteland in Het Land van Maas en Waal trok ik zomaar op een zaterdag in april resoluut mijn laarzen aan, pakte een spade uit de garage en ben gaan spitten in de het achterste hoekje in de tuin. De zware klei maakte het een fysiek zware klus maar het was de ideale plek voor mijn moestuin. Ik had geen plan maar met zo’n 100 m2 moest het toch wel gaan lukken. Ik ben van de categorie, gewoon beginnen. Samen met mijn vriend timmerden we mijn eerste bak. Een beetje scheef maar handigheid komt met de tijd laten we maar zeggen.
Koken en de moestuin
Ik ben autodidact, pak alles aan, leer van fouten en handel op basis van intuïtie en ervaring uit het verleden. In 2014 begon ik met mijn kookblog Angeli Kookt en ontdekte dat foodfotografie mij erg aantrok. Hoe leuk is het om een prachtige foto van jouw kookkunst te maken en dan helemaal als het uit eigen moestuin komt? Nog een hobby dus! Na onze verhuizing had ik opeens een hele grote keuken en een grote tuin. Sinds ik in 2018 voorzichtig startte met de moestuin is deze inmiddels goed uitgebreid. Ik vind het formaat dat ik nu heb meer dan genoeg. Mijn fulltime baan als contentspecialist is druk en met tijden erg stressvol. In de moestuin kom ik dan helemaal tot rust. Soms ga ik er alleen maar zitten kijken en is het weekend de tijd om de handen uit de mouwen te steken.
Instagram @moestuinoptafel
Aangezien ik met mijn kookblog al enige tijd op Instagram te vinden ben wilde ik mijn moestuinperikelen in een andere Instagram pagina bijhouden. Ik wil alles op deze website plaatsen maar de eerste 3 jaren vind je gebundeld terug.